Ingefärsdoftande gryta med röding

En värmande festgryta med rotfrukter, dill och vin. Servera med ett gott lantbröd till. 
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 600 g Röding skinn- och benfri
  • 1 st Gul lök hackad
  • 75 g Rotselleri tärnad
  • 150 g Potatis tärnad
  • 1 1/2 tsk Smör eller margarin
  • 6 dl Fiskbuljong
  • 1 dl Vitt vin
  • 2 krm Muskotnöt riven
  • 1 dl Matlagningsgrädde
  • 1/2 - 1 tsk Ingefära mald
  • 2 tsk Vetemjöl
  • 1/2 dl Dill finhackad
  • Salt och peppar

Anteckning

Så här gör du

  1. Fräs lök, rotselleri, palsternacka och potatis i fett utan att det tar färg.
  2. Häll på buljong och vin.
  3. Låt grytan sjuda tills grönsakerna är mjuka.
  4. Rör ut mjölet i lite grädde och häll det i grytan.
  5. Tillsätt även resten av grädden.
  6. Låt koka upp och lägg i rödingen.
  7. Sjud grytan ca 5 minuter.
  8. Rör ner dillen.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera grytan med ris eller ett gott bröd