Rödingfylld filorulle med asiatisk touch

Krispig, flortunn filoinbakad röding med hetta och syra. En snabb rätt som serveras med asiatiska tillbehör. 
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 375 g Rödingfilé tinad eller färsk
  • 2 msk Salladslök hackad
  • 2 msk Ingefära färsk, fint riven
  • 2 msk Flytande honung
  • 2 msk Japansk soja
  • 1 msk Röd chili finhackad
  • Filodeg
  • Olivolja
  • Sesamfrön

Limesås

  • 1 burk Matlagningsyoghurt (2dl)
  • 1 st Lime finrivet skal och 2tsk limesaft
  • Salt och peppar

Anteckning

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
     
  2. Skär fisken i tärningar och stek tillsammans med salladslök, ingefära, honung, soja och chili.
     
  3. Ta dubbla ark filodeg (ca 20x20 cm). Pensla med olivolja. Lägg fyllningen i mitten av arken. Rulla ihop och vik in kanterna under rullen.
     
  4. Pensla med olivolja, strö över sesamfrön.
     
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 min. eller tills rullarna har fått fin färg.
     
  6. Servera med ris eller nudlar samt haricots verts och limesås!
Limesås:
  1. Blanda allt i en skål.