Rödingfylld filorulle med asiatisk touch
Krispig, flortunn filoinbakad röding med hetta och syra. En snabb rätt som serveras med asiatiska tillbehör.
Ingredienser
- 375 g Rödingfilé tinad eller färsk
- 2 msk Salladslök hackad
- 2 msk Ingefära färsk, fint riven
- 2 msk Flytande honung
- 2 msk Japansk soja
- 1 msk Röd chili finhackad
- Filodeg
- Olivolja
- Sesamfrön
Limesås
- 1 burk Matlagningsyoghurt (2dl)
- 1 st Lime finrivet skal och 2tsk limesaft
- Salt och peppar
Anteckning
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär fisken i tärningar och stek tillsammans med salladslök, ingefära, honung, soja och chili.
- Ta dubbla ark filodeg (ca 20x20 cm). Pensla med olivolja. Lägg fyllningen i mitten av arken. Rulla ihop och vik in kanterna under rullen.
- Pensla med olivolja, strö över sesamfrön.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 7 min. eller tills rullarna har fått fin färg.
- Servera med ris eller nudlar samt haricots verts och limesås!
- Blanda allt i en skål.