Rödinglasange med fänkålssås och saffran créme fraiche
En exklusiv rätt som hade platsat på en finkrog. Underbar brytning mellan fänkål, röding och saffran och med ett knaprigt tillbehör av permasanflarn.
Ingredienser
- 500 g Röding färdigkokt
- 4 dl Grädde
- 4 dl Mjölk
- 1/2 st Fänkol finhackad
- 9 st Gröna lasangeplattor
- 1/2 dl Mjöl
- 50 g Smör
- 4 dl Riven ost
Saffrancrémefraiche
- 3 dl Crémefraiche
- 1/2 pkt Saffran
Saffranbuljong
- 1 dl Olja
- 1/2 dl Tomatpuré
- 1/2 pkt Saffran
Anteckning
Så här gör du
- Smält smöret och blanda i mjölet.
- Häll på grädde och mjölk och den finhackade fänkålen.
- Låt såsen koka i ca 10 minuter.
- Fördela därefter rödingen i såsen och smaka av med salt och vitpeppar.
- Varva sedan med plattorna, börja och sluta med såsen.
- Lägg på ett lager ost och gratinera i ugn i 225°C i ca 35-40 minuter.
- Blanda crèmefraiche och saffran, vispa sedan med elvisp tills du fått en fast konsistens.
- Forma till äggform med hjälp av en sked.
- Fräs olja, tomatpuré och saffran, tills oljan tar färg.
- Sila sedan så du får en klar buljong.
- Serveras med fördel kall.
1 dl riven parmesan
- Fördela den rivna parmesanen på bakplåts-papper, fyra högar och gratinera i ugn på 225°C tills de fått fin färg.
- Dekorera vid serveringen.