Ingredienser
Anteckning
Så här gör du
- Smält smöret och blanda i mjölet.
- Häll på grädde och mjölk och den finhackade fänkålen.
- Låt såsen koka i ca 10 minuter.
- Fördela därefter rödingen i såsen och smaka av med salt och vitpeppar.
- Varva sedan med plattorna, börja och sluta med såsen.
- Lägg på ett lager ost och gratinera i ugn i 225°C i ca 35-40 minuter.
- Blanda crèmefraiche och saffran, vispa sedan med elvisp tills du fått en fast konsistens.
- Forma till äggform med hjälp av en sked.
- Fräs olja, tomatpuré och saffran, tills oljan tar färg.
- Sila sedan så du får en klar buljong.
- Serveras med fördel kall.
1 dl riven parmesan
- Fördela den rivna parmesanen på bakplåts-papper, fyra högar och gratinera i ugn på 225°C tills de fått fin färg.
- Dekorera vid serveringen.