Citron- och basilikaöverbakad röding
Med inspiration från medelhavet, vitlök, basilika och citron. Lätt att göra och rödingen sköter sig själv i ugnen.
Ingredienser
- 1 st Rödingfilé ca 600g
- 4 skivor Vit formfranska eller annat bröd
- 1 st Vitlöksklyfta hackad
- 1 kruka Basilika
- 1 st Citron finrivet skal
- 1 dl Solrosfrön
- 3 msk Olivolja
- Salt och peppar
Färskost
- 1 burk Kesella (250g)
- 1 dl Soltorkade tomater i olja hackad, avrunnen
- 1/2 st Gurka urkärnad och tärnad
- några droppar Citronsaft
- Salt och peppar
Anteckning
Så här gör du
1. Mixa bröd, vitlök, basilika och citronskal i matberedare ca 30 sek.
2. Blanda med solrosfrön och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Fördela jämnt över fisken, tryck till massan och tillaga i ugn i 200°C, ca 20 minuter.
Färskost
Blanda och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med sallad, rostad eller kokt potatis.