Citron- och basilikaöverbakad röding

Med inspiration från medelhavet, vitlök, basilika och citron. Lätt att göra och rödingen sköter sig själv i ugnen.
Portioner 4 port

Ingredienser
  

  • 1 st Rödingfilé ca 600g
  • 4 skivor Vit formfranska eller annat bröd
  • 1 st Vitlöksklyfta hackad
  • 1 kruka Basilika
  • 1 st Citron finrivet skal
  • 1 dl Solrosfrön
  • 3 msk Olivolja
  • Salt och peppar

Färskost

  • 1 burk Kesella (250g)
  • 1 dl Soltorkade tomater i olja hackad, avrunnen
  • 1/2 st Gurka urkärnad och tärnad
  • några droppar Citronsaft
  • Salt och peppar

Anteckning

Så här gör du

1. Mixa bröd, vitlök, basilika och citronskal i matberedare ca 30 sek.
2. Blanda med solrosfrön och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Fördela jämnt över fisken, tryck till massan och tillaga i ugn i 200°C, ca 20 minuter.
Färskost
Blanda och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med sallad, rostad eller kokt potatis.