Restaurang Pescadores

2011 startade Hans och Viktor Haglund fisk- och skaldjursrestaurangen Pescadores på Tändsticksområdet i Jönköping. Fiske har alltid varit en röd tråd i familjen Haglunds liv och traditionen sträcker sig tillbaka till Hans morfar som bedrev fiske i Västerviks skärgård. Hans har själv arbetat med fiskefrågor i hela sitt vuxna liv och sonen Viktor har som utbildad kock fört arvet vidare.

Med ett stort engagemang och mycket god kunskap om sina råvaror driver de numera Pescadores ihop med döttrarna Michaela och Magdalena, och tillsammans med Hans fru Janet har de visat gästerna hur man kombinerar utsökt god mat med genuin, hög service och omtanke. Stort engagemang, mycket god kunskap om råvarorna och en familjär atmosfär har hela tiden varit kärnan i verksamheten.

Tändsticksgränd 21

554 18 Jönköping

Tel: 036-12 20 01

Fler restauranger

  • Restaurang Ombergs Turisthotell
    Ombergs Turisthotell är ett pensionat och en restaurang belägen vid Ombergs södra fot, med milsvid utsikt över Vättern och Östgötaslätten. Här lagas all mat från grunden med lokala & ekologiska råvaror. Njut av luncher, middagar och mysigt boende. Varmt välkommen att boka, vi har öppet året runt! Omberg är beläget mitt emellan Linköping & Jönköping 7 km  från E:4an. Läs mer
  • I den lilla gränden Smugglaregränd, precis intill det populära promenadstråket vid Strandvägen i Västervik, finner du den mysiga restaurangen Smugglaren i ett gammalt båthus. Här erbjuds du vällagad mat som serveras med vänlig betjäning och motto är att "Erbjuda det de själva vill bli erbjudna." Vid ett besök på Smugglaren kan du vänta dig att bli serverad kött och fisk efter säsong. De har fullständiga rättigheter och serverar rätter som även passar diabetiker och glutenintoleranta. Maten lagas från grunden och vissa av råvarorna kommer från lokala producenter. Ta plats i restaurangen eller på uteservering och njut av din måltid.  Läs mer
  • På Skänninge stadshotell sätter vi råvaran i fokus då vi lagar mat. Vi tror på vår Svenska mattradition där den lokala bygdens råvaror står i centrum. Hos oss får klassiska rätter en liten touch av tidens tand. Vi anpassar alltid våra menyer efter säsong och köper in så mycket vi kan från producenterna kring Skänninge.I basen av vår matlagning har vi alltid ekologiska produkter, så långt det är möjligt, och vi lagar självklart all mat från grunden –  utan tillsatser och onödiga kemikalier! För mer information om bokningar, menyer m.fl kontakta oss på telefon 0142 410 60 Läs mer