Rödinglasange med fänkålssås och saffran créme fraiche
En exklusiv rätt som hade platsat på en finkrog. Underbar brytning mellan fänkål, röding och saffran och med ett knaprigt tillbehör av permasanflarn.
- 500 g Röding färdigkokt
- 4 dl Grädde
- 4 dl Mjölk
- 1/2 st Fänkol finhackad
- 9 st Gröna lasangeplattor
- 1/2 dl Mjöl
- 50 g Smör
- 4 dl Riven ost
Saffrancrémefraiche
- 3 dl Crémefraiche
- 1/2 pkt Saffran
Saffranbuljong
- 1 dl Olja
- 1/2 dl Tomatpuré
- 1/2 pkt Saffran
Så här gör du
-
Smält smöret och blanda i mjölet.
-
Häll på grädde och mjölk och den finhackade fänkålen.
-
Låt såsen koka i ca 10 minuter.
-
Fördela därefter rödingen i såsen och smaka av med salt och vitpeppar.
-
Varva sedan med plattorna, börja och sluta med såsen.
-
Lägg på ett lager ost och gratinera i ugn i 225°C i ca 35-40 minuter.
Saffrancrèmefraiche:
-
Blanda crèmefraiche och saffran, vispa sedan med elvisp tills du fått en fast konsistens.
-
Forma till äggform med hjälp av en sked.
Saffranbuljong:
-
Fräs olja, tomatpuré och saffran, tills oljan tar färg.
-
Sila sedan så du får en klar buljong.
-
Serveras med fördel kall.
Parmesanflarn:
1 dl riven parmesan
-
Fördela den rivna parmesanen på bakplåts-papper, fyra högar och gratinera i ugn på 225°C tills de fått fin färg.
-
Dekorera vid serveringen.