Lime- och dillgravad röding med krassepotatis

En underbar försommarrätt med smak av lime, dill och krasse. Du kan förbereda några dagar innan för att sedan enkelt göra den sista tillagningen.
Portioner 10 port

Ingredienser
  

  • 1 kg Rödingfilé
  • 3 dl Dill hackad
  • 2 st Lime rivet skal
  • 1 dl Salt
  • 1 dl Socker
  • 2 tsk Vitpeppar
  • 800 g Potatis kokt, skivad
  • 2 msk Mjöl
  • 1 1/2 dl Matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl Mjölk 3%
  • 1 1/2 dl Krasse hackad

Anteckning

Så här gör du

  1. Dela rödingen på längden och frys in i 3-4 dygn.
  2. Blanda övriga ingredienser och strö lite av blandningen i botten på ett fat. Fatet ska inte vara större än att laxen täcker botten.
  3. Lägg ena rödingbiten med skinnsidan på dillblandningen.
  4. Täck med lite av blandningen och lägg den andra rödingbiten ovanpå, med skinnsidan uppåt.
  5. Strö över resterande dillblandning och täck med plastfolie.
  6. Ställ kallt att grava i två dygn.
  7. Vänd rödingen minst en gång.
  8. Ta upp och skär i fina skivor.
Krassestuvad potatis:
  1. Vispa ut mjölet i grädden.
  2. Koka upp mjölken och rör i mjölblandningen.
  3. Låt koka ca 5 minuter.
  4. Vänd ner potatisen och låt den bli varm.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt krasse strax innan serveringen.
Fisk som skall ätas gravad, rökt eller rå måste djupfrysas först.